به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ میرزا محمدباقر نظام، از علمای استان فارس و موسس و تولیت مدرسه علمیه حضرت جوادالائمه(ع) شهرستان فسا، شب گذشته پس از عمری خدمت به مکتب اهل بیت(ع) دارفانی را وداع گفت و به لقاءالله پیوست.
موسس و تولیت مدرسه علمیه حضرت جوادالائمه(ع) شهرستان فسا به علت بیماری، مدتی در بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) این شهرستان بستری بود که سرانجام پس از تحمل یک دوره طولانی بیماری، به دیار باقی شتافت.
زندگی نامه
مرحوم حاج شیخ میرزا محمد باقر، فرزند مرحوم آیت الله میرزا محمود نظام شیرازی (نماینده تامالاختیار مراجع عالیقدر نجف، قم و نیز حضرت امام خمینی در مسائل شرعی) و نوه مرحوم آیت الله نظام العلما از نوادگان مرجع فقید مرحوم آیت الله حاج شیخ حسین آل عصفور بحرانی (برادر زاده مرحوم حاج شیخ یوسف بحرانی؛ صاحب کتاب جاودان حدائق الناظره فی عتره الطاهره) در شهر سامرا و خانواده علم و اجتهاد متولد شد.
او نوه دختری آیت الله میرزا محمود شیرازی از اساتید برجسته حوزه که شاگردانی چون آیت الله العظمی خویی، آیت الله محلاتی، آیت الله سید حسام الدین فال اسیری و... را به عالم اسلام تقدیم کرده اند، نیز به شمار می آیند.
میرزا محمد باقر تا 4 سالگی را در سامرا گذراند و سپس همراه خانواده به شهر مقدس نجف عزیمت کرد و در مکتب خانه های قدیم این شهر قرآن، خط، حساب مقدماتی و مقداری از دروس فارسی را فرا گرفت. سپس به مدرسه علوی ایرانیان نجف رفت و به دلیل هوش سرشار، مستقیم پشت میز کلاس چهارم دبستان نشست.
در سال 1336 برای اولین بار به ایران سفر کرد و 3 ماه را در فسا و 6 ماه را در شیراز گذراند و دوباره به نجف اشرف بازگشت و تا کلاس هشتم را در این شهر به تحصیل پرداخت و دوباره نجف را به مقصد فسا ترک کرد و تا کلاس دوازدهم را در دبیرستان های فردوسی و ذوالقدر فسا سپری کرد.
دست تقدیر، مسافرت میان فسا و عراق را برای محمدباقر جوان رقم زده بود تا جایی که برای اخذ دیپلم وارد دبیرستان شرافت ایرانیان بغداد گردید. بعد از اخذ دیپلم دوباره به ایران بازگشت و خدمت سربازی را در وطن گذراند.
میرزا محمد باقر، تحصیلات مقدماتی را در نجف اشرف و سطح را به مدت 5 سال در حوزه علمیه شیراز فرا گرفت و مقداری از خارج فقه و اصول را نیز از محضر آیت الله شیخ بهاءالدین محلاتی کسب فیض کرد.
در سال 1353 وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر حضرات آیات گلپایگانی، میرزا هاشم آملی، فاضل لنکرانی، میرزا جواد تبریزی، حاج آقا مرتضی حائری و سید رضا صدر بهره فراوان برد و به درجه اجتهاد رسید.
وی از مبارزان برجسته انقلاب در فسا و استان فارس به شمار می آمد که از سال 1342 در کنار مرحوم والد عظیم الشأنش اقدامات گسترده ای را علیه رژیم پهلوی به سرانجام رساند.
برخورد با فرقه ضاله بهائیت در سال 1345 به واسطه تحریم نوشابه های شرکت پپسیکولا، مبارزه با بدعت های فرقه ضاله بهائیت مبنی بر تبدیل منزل علی محمد باب به قبلهگاه بهائیون و جلوگیری از احداث میقات، توزیع مایحتاج زندگی بین عشایر و مستضعفان شهرستان فسا جهت مقابله با قحطی و خشکسالی 1350سال، جلوگیری از مصادره سلاح های مراکز نظامی و توقیف آنها در جریان پیروزی انقلاب برخی از اقدامات مرحوم نظام و پدر بزرگوارش در آن روزهای پرهیاهوست.
مرحوم نظام از سال 1364 با رحلت پدر بزرگوارشان، امامت مسجد جامع فسا را عهده دار گردید که تا آخرین روزهای حیات پربرکت شان ادامه داشت.
تاسیس مدرسه علمیه حضرت جواد الائمه(ع) فسا و تعلیم و تربیت مشتاقان معارف اسلامی از دیگر فعالیت های این عالم مجاهد است.
حاج شیخ میرزا محمد باقر نظام پس از چند روز بستری در بیمارستان فوق تخصصی حضرت ولی عصر (عج) فسا و تحمل یک دوره طولانی بیماری، سرانجام شب گذشته به لقاءالله پیوست.
جزئیات تشییع و تدفین متعاقباً اعلام خواهد شد.
انتهای پیام
نظر شما